Opisy stylów WKPD 2021

  • Wymrażany Porter Bałtycki
  • Wędzone marcowe (rauchmarzen)
  • Witbier – kategoria poświęcona pamięci Wojtka Trześniowskiego
  • Herbal Ale (piwowar musi podać jakich ziół użył. Dozwolony tylko jeden rodzaj ziół)
  • Włoski Pils
  • Forest Stout (12-16 BLG, dozwolone pędy lub zielone szyszki sosny i/lub świerku)
  • Red IPA
  • Barrell Aged 20 BLG+ -> kategoria poza Pucharem 21/22 (zakwalifikowane będą piwa mocne leżakowane z udziałem drewna lub w beczkach po mocniejszych alkoholach. Lista podkategorii, która zostanie zakwalifikowana do kategorii zostanie podana niebawem. Kwestia leżakowania dowolna: różne drewna i alkohole, oraz czipsy, płatki, beczki. Piwowar musi podać deklarację stylu + jakie drewno zastosował)

Piwa możesz zgłosić w systemie konkursowym: http://warszawskikpd.pspd.org.pl